skip to Main Content

Sociaal en circulair voeren de boventoon

Amin herstelt een armpad

‘OPNIEUW geeft op sociale manier invulling aan circulaire werkomgevingen, om op duurzame en maatschappelijke manier een bijdrage te leveren aan een leefbare wereld, voor generaties lang.’

De doelstelling is om met OPNIEUW een gezond bedrijf te creëren, waarin sociaal en circulair de boventoon voeren. OPNIEUW biedt mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt een kans om deel te nemen aan de maatschappij.

Door circulair te ondernemen willen we met afval aan de slag. In ons huidige economische systeem produceren en kopen we nog te vaak in op lineaire wijze: een grondstof wordt een product en vervolgens afval of brandstof. Met producten van OPNIEUW zorgen we voor een circulaire productie: een grondstof wordt een product, vervolgens wordt het hergebruikt en reduceren we de grote afvalberg.

OPNIEUW is opgericht door Douwe Jan Boersma, een gedreven ondernemer met een passie voor duurzaamheid en idealistisch ondernemen.

Bouwen aan de toekomst van de nieuwe generatie

De drie dochters van Douwe Jan zijn voor hem mede de aanleiding voor het oprichten van OPNIEUW. Douwe Jan zet zijn talenten mede in om te bouwen aan een duurzame toekomst voor zijn kinderen.

Het proces tot een Next life bureaustoel

Na een bedrijf met succes te hebben opgezet, begint het opnieuw te kriebelen bij Douwe Jan. Zijn talent en passie voor het ontwikkelen van concepten en deze tot uitvoer brengen, leiden tot een nieuw concept: ‘OPNIEUW’.

De vraag naar grondstoffen voor bijvoorbeeld eten, elektrische apparaten en kleding neemt wereldwijd sterk toe. De hoeveelheid grondstoffen is echter beperkt. Dit vraagt om zuiniger en slimmer met grondstoffen om te gaan. Niet voor niets heeft de overheid als doel om in 2050 de Nederlandse economie volledig te laten draaien op herbruikbare producten. (Bron: Rijksoverheid). Al in 2022 moet minstens 10 procent van alle spullen die overheden inkopen circulair zijn. OPNIEUW wil hierop inspelen en een bijdrage leveren aan de reductie van afval.

Het sociale aspect speelt binnen OPNIEUW een belangrijke rol. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hebben vaak moeite een baan te vinden. Wij bieden hun de mogelijkheid zijn of haar talenten in te zetten. We kijken naar mogelijkheden, niet naar beperkingen.

Bereikbaarheid staat centraal

Op het bedrijventerrein De Swadde in Buitenpost is ons duurzame pand gebouwd. Het pand staat op 200 meter van de spoorlijn Leeuwarden-Groningen, waar drie keer per uur een trein stopt op het station dat op loopafstand ligt. Bereikbaarheid is van belang, daarnaast is het mooi dat mensen milieubewust naar ons pand in Buitenpost kunnen komen.

Showroom Opnieuw

De Oostelijke rondweg van Buitenpost biedt een goede aansluiting op de verbindingsweg naar de A7.

Het pand is zo duurzaam en verantwoord mogelijk gebouwd en ingericht. In verband met de financiën hebben we nog niet alles kunnen doen wat we willen. Op ons wensenlijst staan nog:

  • Zonnepanelen
  • Een windmolen

Over ons

Lees hier meer over ons.

Back To Top
×Close search
Zoeken