skip to Main Content

Wij zijn dé experts op het gebied van circulaire oplossingen in de werkomgeving.

"OPNIEUW geeft op sociale manier invulling aan circulaire werkomgevingen, om op duurzame en maatschappelijke manier bijdrage te leveren aan een leefbare wereld, generaties lang."

Een circulaire werkomgeving

De route naar circulaire werkomgevingen

OPNIEUW heeft een zevental kernactiviteiten die gebaseerd zijn op de circulaire economie.
Zo wordt er een bijdrage geleverd aan een leefbare omgeving en daarnaast extra waarde gecreëerd voor de klant.

Reuse

Hergebruik is een circulaire oplossing die OPNIEUW aangrijpt om meubilair een tweede kans te geven. Wij nemen meubilair in en zorgen na professioneel onderhoud dat meubilair weer als nieuw gebruikt kan worden. We voorkomen hierdoor onnodig afval en zorgen ervoor dat meubilair opnieuw wordt gebruikt.

Reduce

Verminderen van afval staat bij OPNIEUW hoog in het vaandel. We streven naar 0% afval. Zo heeft OPNIEUW een eigen duurzame productlijn ontwikkeld waarbij producten worden gemaakt van gerecyclede petflessen. Hiermee kan materiaalgebruik drastisch worden verminderd.

Repair

Reparaties en levensduur verlengende actviteiten zoals periodiek onderhoud, controles en reiniging zorgen er voor dat de levensduur met 200% wordt verlengd. Hierdoor kun je langer gebruik maken je meubilair.

Rethink

Door afval en bijvoorbeeld defect materiaal te heroverwegen geeft OPNIEUW op innovatieve wijze afval een nieuw leven. Zo krijgt het ‘afval’ een nieuwe functie, denk bijvoorbeeld aan roldeurkast die wordt omgebouwd tot akoestisch belhokje.

Refurbish

Het kan voorkomen dat stof op je stoel kapot gaat of dat er beschadigingen zijn ontstaan op je meubilair. Door professioneel opnieuw te stofferen kan een stoel weer jaren mee. Door te spuiten, opnieuw lakken of coaten zorgen we ervoor dat meubilair weer als nieuw gebruikt kan worden.

Recycle

Recycling van afval is een van de laatste circulaire oplossingen om tot 0% afval te komen. We hebben nauwe samenwerkingsverbanden met afvalverwerkers en dezelfde ambitie uitgesproken. Restafval kunnen we daardoor alsnog opnieuw gebruiken. Denk daarbij aan een stoel die wordt omgevormd tot een kilo staal, die we wederom kunnen inzetten

Recover

We werken samen met afvalverwerkingsbedrijven in de omgeving. Nietrecyclebaar afval kan doormiddel van verbranding worden omgezet in energie. In Nederland zijn we op de goede weg doordat ongeveer een vijfde van ons afval naar verbrandingsinstallaties wordt gebracht om nuttige energie terug te winnen.

Daarom circulair ondernemen

Circulaire economie streeft een economisch en industrieel systeem na, dat de herbruikbaarheid van producten, grondstoffen en het herstellend vermogen van natuurlijke hulpbronnen als uitgangspunt neemt en waardevernietiging in het totale systeem minimaliseert. Bron: Ellen mcArthur foundation

Circulair ondernemen maakt een einde aan de toenemende vervuiling,
stopt de ontginning van waardevolle gebieden en helpt de wereldwijde
sociale ongelijkheid terug te dringen.

  • Klimaatverandering tegengaan met CO2 vermindering. Door het verlengen
    van de levensduur en hergebruiken van producten.
  • Werkgelegenheid creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
    Arbeidsintegratie en arbeidsre-integratie vormt de basis van ons concept.
  • Economisch besparend. Onze kernactiviteiten dragen bij aan een langere levensduur van producten.

Onze unieke, zelfgemaakte showroom

Onze showroom bestaat uit containers omgebouwd tot een kantoor en vergaderruimte. We zijn er trots op dat we dit zelf hebben uitgevoerd door onze metaalbewerking. Verder kunnen we je al onze innovaties laten zien op het gebied van circulair. Nieuwsgierig? Kom gerust eens langs voor een bak koffie en een leuk gesprek.

Ook passie voor een duurzame samenleving?

Richt uw werkomgeving dan circulair in. U helpt niet alleen het milieu,
maar ook economisch en maatschappelijk draagt u bij aan een duurzame samenleving.
Voor advies of afspraak, neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Back To Top
×Close search
Zoeken