skip to Main Content

Wij zijn dé experts op het gebied van circulaire oplossingen in de werkomgeving.

"OPNIEUW geeft op sociale manier invulling aan circulaire werkomgevingen, om op duurzame en maatschappelijke manier bijdrage te leveren aan een leefbare wereld, generaties lang."

Een circulaire werkomgeving

De route naar circulaire werkomgevingen

OPNIEUW heeft een zevental kernactiviteiten die gebaseerd zijn op de circulaire economie.
Zo wordt er een bijdrage geleverd aan een leefbare omgeving en daarnaast extra waarde gecreëerd voor de klant.

Reuse

Hergebruik is een circulaire oplossing die OPNIEUW aangrijpt om meubilair een tweede kans te geven. Wij nemen meubilair in en zorgen na professioneel onderhoud dat meubilair weer als nieuw gebruikt kan worden. We voorkomen hierdoor onnodig afval en zorgen ervoor dat meubilair opnieuw wordt gebruikt.

Reduce

Verminderen van afval staat bij OPNIEUW hoog in het vaandel. We streven naar 0% afval. Zo heeft OPNIEUW een eigen duurzame productlijn ontwikkeld waarbij producten worden gemaakt van gerecyclede petflessen. Hiermee kan materiaalgebruik drastisch worden verminderd.

Repair

Reparaties en levensduur verlengende actviteiten zoals periodiek onderhoud, controles en reiniging zorgen er voor dat de levensduur met 200% wordt verlengd. Hierdoor kun je langer gebruik maken je meubilair.

Rethink

Door afval en bijvoorbeeld defect materiaal te heroverwegen geeft OPNIEUW op innovatieve wijze afval een nieuw leven. Zo krijgt het ‘afval’ een nieuwe functie, denk bijvoorbeeld aan roldeurkast die wordt omgebouwd tot akoestisch belhokje.

Refurbish

Het kan voorkomen dat stof op je stoel kapot gaat of dat er beschadigingen zijn ontstaan op je meubilair. Door professioneel opnieuw te stofferen kan een stoel weer jaren mee. Door te spuiten, opnieuw lakken of coaten zorgen we ervoor dat meubilair weer als nieuw gebruikt kan worden.

Recycle

Recycling van afval is een van de laatste circulaire oplossingen om tot 0% afval te komen. We hebben nauwe samenwerkingsverbanden met afvalverwerkers en dezelfde ambitie uitgesproken. Restafval kunnen we daardoor alsnog opnieuw gebruiken. Denk daarbij aan een stoel die wordt omgevormd tot een kilo staal, die we wederom kunnen inzetten

Recover

We werken samen met afvalverwerkingsbedrijven in de omgeving. Nietrecyclebaar afval kan doormiddel van verbranding worden omgezet in energie. In Nederland zijn we op de goede weg doordat ongeveer een vijfde van ons afval naar verbrandingsinstallaties wordt gebracht om nuttige energie terug te winnen.

OPnieuw! - Kantoormeubilair met praktijkervaring

Kantoormeubilair met praktijkervaring. Een bureaustoel van OPnieuw! is niet van nieuw te onderscheiden maar loopt toch al een tijdje in het bedrijfsleven mee. OPnieuw! koopt partijen gebruikte, maar nog goede kantoorstoelen op, demonteert deze tot op het detail en bouwt ze vervolgens weer helemaal als nieuw op.

Het resultaat is een topkwaliteit bureau- of kantoorstoel of ander meubel voor een fractie van de oorspronkelijke prijs. OPnieuw! geeft dan ook 5 jaar garantie op intensief gebruik. En wat zo mooi is; als de stoel na vele jaren weer aan vervanging toe is, ruilt OPnieuw! die opnieuw in. Zo krijgt de stoel een derde en misschien wel vierde leven. Meubilair van OPnieuw! is daarmee een op en top circulair product en beleeft het kantoorleven telkens opnieuw!

  • De circulaire kantoormeubel van OPnieuw! wordt door tientallen eigen gekwalificeerde medewerkers in ‘leven’ gehouden. Zo is deze niet van nieuw te onderscheiden.
  • Deze vakmensen hebben een erkende opleiding van OPnieuw! gevolgd en maken zo de rentree in de maatschappij. Zo draag je bij aankoop van een OPnieuw! meubel niet alleen bij aan de circulaire economie, maar ook aan een wereld die ruimte biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
  • Het OPnieuw! kantoormeubilair is economisch besparend. Tot 66% prijsvoordeel t.o.v. de verkoopprijs en 5 jaar garantie op intensief gebruik.

Onze unieke, zelfgemaakte showroom

Onze showroom bestaat uit containers omgebouwd tot een kantoor en vergaderruimte. We zijn er trots op dat we dit zelf hebben uitgevoerd door onze metaalbewerking. Verder kunnen we je al onze innovaties laten zien op het gebied van circulair. Nieuwsgierig? Kom gerust eens langs voor een bak koffie en een leuk gesprek.

Ook passie voor een duurzame samenleving?

Richt uw werkomgeving dan circulair in. U helpt niet alleen het milieu,
maar ook economisch en maatschappelijk draagt u bij aan een duurzame samenleving.
Voor advies of afspraak, neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Back To Top
×Close search
Zoeken