Content voor Ingelogde Gebruikers
Circulaire-meubels-akoestiek

De voordelen van circulaire meubels van OPNIEUW!

Circulaire-meubels-akoestiek

3 oktober 2024 door Joram Bulthuis

De voordelen van de circulaire meubels van OPNIEUW!

Circulaire meubels zijn meubels die zijn ontworpen en geproduceerd met als doel hergebruik en recycling. Ze vormen een essentieel onderdeel van de circulaire economie, waarbij producten na gebruik niet worden weggegooid, maar juist opnieuw worden ingezet. Bij OPNIEUW! zetten we ons in voor het aanbieden van circulair kantoormeubilair wat niet alleen milieuvriendelijk zijn, maar ook functioneel met sociale winst. Hieronder gaan we dieper in op de verschillende categorieën circulaire meubels en waarom ze een goede keuze zijn voor elk interieur.

Circulaire tafels

Circulaire tafels zijn gemaakt uit gerecycled materiaal of worden opnieuw samengesteld uit oude tafels die een tweede leven krijgen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat een oud tafelblad wordt opgeknapt en voorzien van een nieuwe laklaag, of dat het tafelblad wordt hergebruikt met een nieuw onderstel. Dit hergebruik bespaart grondstoffen en energie. Bij OPNIEUW! bieden we een breed scala aan circulaire tafels, variërend van vergadertafels tot stijlvolle bureaus voor thuiswerkplekken.

Voordelen van circulaire tafels:

  1. Milieuvriendelijk door hergebruik van materialen.
  2. Vaak uniek door de combinatie van nieuwe en oude elementen.
  3. Lagere CO₂-uitstoot bij productie in vergelijking met nieuwe meubels.
Circulaire-tafels-van-treinplafond

Circulaire stoelen

Circulaire stoelen worden gemaakt uit gerecyclede materialen of opnieuw ontworpen uit afgedankte stoelen. Dit kan betekenen dat een stoel opnieuw wordt bekleed, het frame wordt hergebruikt of dat er enkel duurzame materialen worden toegepast. Bij OPNIEUW! zorgen we ervoor dat de circulaire zitmeubelen niet alleen duurzaam zijn, maar ook comfortabel en stijlvol!

Tips voor het kiezen van circulaire stoelen bij OPNIEUW!:

  • Denk aan de kleur van de stoffering, bij ons kan je alle kleuren van de regenboog uitzoeken!
  • Wij kunnen je oude meubilair gebruiken als grondstof, probeer dit mee te nemen in je overweging. Dit is de meest duurzame oplossing.
  • Wij kunnen een besparingskaart van je circulaire meubilair maken, zo weet jij precies wat je bespaard hebt.
circulaire-zitmeubels-van-OPNIEUW!

Circulair kantoormeubilair

Circulair kantoormeubilair is ideaal voor bedrijven die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen. Dit meubilair is ontworpen om eenvoudig aangepast, gerepareerd en hergebruikt te worden. Dit betekent dat je jouw kantoorinrichting kunt vernieuwen zonder dat je nieuwe meubels hoeft aan te schaffen. Bij OPNIEUW! bieden we een breed assortiment circulair kantoormeubilair, van bureaus en bureaustoelen tot opbergkasten en vergadertafels.

Waarom kiezen voor circulair kantoormeubilair?

  1. Vermindert afval en draagt bij aan een duurzame bedrijfsvoering.
  2. Flexibel en aanpasbaar aan veranderingen in het kantoor.
  3. Vaak goedkoper dan nieuw meubilair en toch van hoge kwaliteit.

Circulair kantoormeubilair

Second life meubels zijn meubels die al een leven hebben gehad, maar opnieuw worden ingezet in een nieuwe omgeving. Dit kan betekenen dat een bureaustoel een tweede kans krijgt na een grondige reiniging, of dat een bureau wordt gerevitaliseerd. Bij OPNIEUW! zorgen we ervoor dat deze meubels van hoge kwaliteit zijn en weer als nieuw aanvoelen, maar dan met een veel lagere impact op het milieu.

Voordelen van second life meubels:

  • Betaalbaar en duurzaam alternatief voor nieuwe meubels.
  • Iedere aankoop draagt bij aan het verminderen van afval.
  • Meubels worden grondig gecontroleerd en opgeknapt, waardoor ze weer jaren meekunnen.

Conclusie

Circulaire meubels zijn niet alleen een slimme keuze voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe tafel, stoel of complete kantoorinrichting, bij OPNIEUW! vind je duurzame en stijlvolle opties. Onze focus ligt op het leveren van hoogwaardige, circulaire oplossingen die passen bij elke ruimte. Ben je benieuwd naar ons assortiment of wil je meer weten over de mogelijkheden? Bezoek dan onze webshop en ontdek hoe jij jouw interieur circulair kunt inrichten!

Scroll naar boven
Zoeken