Content voor Ingelogde Gebruikers
Stiltewerkplek-NS

Een stiltewerkplek: de uitkomst voor geluidsoverlast op kantoor!

stiltewerkplek-NS

4 juli 2024 door Aliene Posthumus

Een stiltewerkplek: de uitkomst voor geluidsoverlast op kantoor!

In een open kantoorruimte waar veel mensen werken kan het lastig zijn om een rustige werkomgeving te creëren. Stiltewerkplekken bieden de oplossing voor deze uitdaging. Maar waarom zou je eigenlijk kiezen voor een stiltewerkplek? Wat zijn de voordelen ervan? En zijn er ook duurzame stiltewerkmogelijkheden? In dit blogbericht kom je alles te weten over de stiltewerkplekken voor op kantoor!

Waarom kiezen voor een stiltewerkplek?

Tijdens het werken op kantoor heb je vaak te maken met storende achtergrondgeluiden. Pratende collega’s of telefoongesprekken, je ontkomt er bijna niet aan. Dit kan het moeilijk maken om je volledig te concentreren op je werk. Het is daarom belangrijk om een plek te vinden waar jij je helemaal kunt focussen, zonder afgeleid te worden. Een stilteruimte biedt in dit geval de uitkomst, waardoor jij in alle rust je werkzaamheden kunt uitvoeren!

Voordelen van een stiltewerkplek

Een stiltewerkplek biedt een aantal handige voordelen:

  • Een stiltewerkplek zorgt voor minder afleiding en een betere concentratie.
  • Dankzij de goede akoestiek van een stilteruimte wordt geluid effectief afgeschermd. Zo wordt ongestoord bellen en overleggen mogelijk.
  • Een stiltewerkplek biedt ondersteuning voor werknemers die af en toe rust nodig hebben.
  • Het gebruik van stiltewerkplekken vermindert de algehele geluidsoverlast in het kantoor.

De circulaire NS-stiltewerkplekken van OPNIEUW!

OPNIEUW! biedt 2 soorten circulaire stiltewerkplekken van NS aan. De ene is gemaakt van gele NS-treindeuren en de ander van NS-coupédeuren. Beide worden ze gebruikt als ruimte waar geconcentreerd gewerkt kan worden. De deuren van deze stilteruimtes hebben jaren lang dienst gedaan aan reizigers van de Nationale Spoorwegen en zijn vervolgens in onze stiltewerkplekken geplaatst. Wat ook een leuke bijkomstigheid is, is dat bijvoorbeeld de stiltewerkplek van NS-coupédeuren aanpasbaar is naar eigen wens! Je kunt de afmetingen zelf bepalen, waardoor hij gegarandeerd in jouw kantoor past!

Stiltewerkplek op kantoor

Verschillen tussen een stiltewerkplek en een belcel

Stiltewerkplekken en belcellen zijn beide ontworpen om geluid te reduceren, maar worden wel beide gebruikt voor andere soorten doeleinden. Een stiltewerkplek is ervoor bedoeld om er langdurig in alle rust te kunnen werken. De ruimtes zijn vaak groter en voorzien van comfortabele meubels. Een belcel is daarentegen speciaal ontworpen voor het voeren van telefoongesprekken. Dit is meestal een kleinere ruimte waarin je tijdelijk ongestoord kunt telefoneren.

Conclusie

Kortom, een stiltewerkplek op kantoor biedt diverse voordelen, zoals een verbeterde concentratie, ongestoord overleggen en verminderde geluidsoverlast. Ze zijn vaak voorzien van comfortabele meubels, waardoor je er voor een langere tijd kunt werken. Door te kiezen voor de circulaire stiltewerkplekken van OPNIEUW! draag je ook nog eens bij aan het verminderen van afval, erg duurzaam dus! Meer informatie over de akoestische stiltewerkplekken van OPNIEUW! vind je hier.

 

Scroll naar boven
Zoeken