Content voor Ingelogde Gebruikers

De beste manieren om kabels op kantoor te managen

Kabels op kantoor

30 mei 2024 door Aliene Posthumus

De beste manieren om kabels op kantoor te managen

Op kantoor zorgen losse kabels op je werkplek voor een rommelige uitstraling. Kabels die los op de vloer liggen zorgen voor struikelgevaar en beschadigde kabels kunnen zelfs tot brandgevaar leiden. Gelukkig zijn er genoeg oplossingen om dit soort problemen te voorkomen! In dit blogbericht delen we de beste manieren om kabels op kantoor te managen, zodat jouw werkplek opgeruimd en veilig blijft.

Installeer een kabelgrip kabelgoot

Een goede manier om kabels uit het zicht te houden is door gebruik te maken van een kabelgrip. Dit is een type kabelgoot die er speciaal voor is gemaakt om kabels bij elkaar op hun plaats te houden. De gripfunctie zorgt ervoor dat de kabels niet makkelijk losraken. Zo voorkom je dat kabels loshangen of in de knoop raken, waardoor kabels minder snel slijten of kapotgaan.

OPNIEUW! biedt ook een aantal handige kabelmanagementoplossingen aan, waaronder de refurbished kabelgrip kabelgoot. Deze is gemakkelijk onder het bureau te bevestigen door middel van een aantal schroeven, en kan daardoor door iedereen gemonteerd worden! Daarnaast is hij refurbished, wat het een duurzame oplossing maakt.

Maak gebruik van kabelklemmen

Kabelklemmen zijn klemmen die door het kleine formaat nauwelijks opvallen. Je kunt ze het beste plaatsen aan de onderkant van je bureau. Zo kunnen de kabels strak langs het bureaublad geleid worden. Een kabelklem zorgt ervoor dat de kabels worden weggewerkt en dat jouw werkplek opgeruimd oogt. De refurbished kabelklem die OPNIEUW! aanbiedt is geschikt voor wel 8 kabels, waardoor je op een eenvoudige manier al je kabels kunt organiseren!

Monteer een liftpipe kabelgoot

De liftpipe kabelgoot, verticaal van vorm, zorgt ervoor dat kabels en stekkers netjes worden weggewerkt. Het leuke aan deze kabelgoot is dat hij meebeweegt met de hoogte van je bureau. De kabels blijven ongeacht de positie van het bureau op de juiste plek liggen, erg handig dus! Verder kunnen er meerdere kabels tegelijkertijd in bevestigd worden, waardoor je slechts één liftpipe kabelgoot nodig hebt om al je kabels op te bergen. OPNIEUW! heeft een refurbished versie van dit product, welke je hier kunt vinden.

Kabels op kantoor

Een kabelmanagementset aanschaffen

Heb jij nou zo ontzettend veel kabels op je bureau en zie je door de bomen het bos niet meer? Dan is het een verstandige keuze om een kabelmanagementset aan te schaffen! De kabelmanagementset van OPNIEUW! bevat een liftpipe kabelgoot, een kabelgrip kabelgoot en een stekkerblok. Het voordeel van deze set is dat het stekkerblok in de kabelgoot onder het bureau geplaatst kan worden. Zo werk je ook deze kabels en stekkers weg!

Regelmatig onderhoud

Tot slot is het erg belangrijk om het kabelbeheer regelmatig te controleren. Zo voorkom je onveilige situaties en ben je er in ieder geval op tijd bij als je beschadigde kabels moet vervangen. Verder zorgt dit regelmatige onderhoud ervoor dat je werkplek altijd netjes en georganiseerd blijft. Zo draag je bij aan een professionele en veilige werkomgeving!

Conclusie

Kortom, een goed kabelmanagement op kantoor is van belang voor een georganiseerde werkplek. Door gebruik te maken van kabelmanagementoplossingen zoals een kabelgrip kabelgoot, kabelklemmen of een liftpipe kabelgoot kun je gemakkelijk al je kabels gestructureerd opbergen! Vergeet daarbij niet om regelmatig te controleren of alles nog goed functioneert. Als je kiest voor de refurbished kabelmanagementoplossingen van OPNIEUW! draag je ook nog eens bij aan een schonere en duurzamere wereld!

Scroll naar boven
Zoeken